Meer mensen gebruiken vooraf ingevulde aangifte

Bijna drie miljoen Nederlanders hebben de vooraf ingevulde aangifte van de Belastingdienst gedownload. Dat is een stijging van 32 procent ten opzichte van vorig jaar, meldt de Belastingdienst woensdag. 

Steeds meer mensen wachten met het invullen van de aangifte inkomstenbelasting tot deze gegevens beschikbaar zijn.

“Ten opzichte van vorig jaar hebben enkele honderdduizenden mensen meer gewacht tot maart met aangifte doen”, aldus een woordvoerster. Inmiddels zijn ruim vier miljoen aangiften binnen bij de Belastingdienst. Anderhalf miljoen werden in de afgelopen zeven dagen ingediend.

Tevreden

De Consumentenbond geeft na eigen onderzoek aan dat 94 procent van de mensen tevreden is over de vooraf ingevulde aangifte. De overige zes procent zegt op onjuiste gegevens te zijn gestuit, schrijft het AD woensdag.

Slechts een op de vijf Nederlanders laat volgens de Consumentenbond de aangifte invullen door een deskundige.

De fiscus vult al langer vooraf gegevens in van belastingaangiftes. De vooraf ingevulde aangifte is dit jaar uitgebreid met onder meer bank- en spaargegevens en de waarde van effectenportefeuilles.

Controleren

Er zijn steeds meer mensen die de aangifte zelf invullen. Dit jaar waren het er een kwart meer. De Consumentenbond wijst er wel op dat iedereen de vooraf ingevulde gegevens goed moet controleren.

”Ook al heeft de fiscus het voorwerk gedaan, je bent zelf verantwoordelijk voor het eindresultaat. Niet ongezien indienen dus”, benadrukt Bart Combée, directeur van de Consumentenbond.

Bron: NU.nl